2 hari 1 malam di The Container Hotel Kluang Yang Tidak Mengecewakan

by - Friday, January 03, 2020



Sumber image:- Johor Now

2 hari 1 malam di The Container Hotel Kluang Yang Tidak Mengecewakan | Pengalaman berbeza menginap di hotel yang berkonsepkan kontena.Selalunya kitorang stay dinding batu. Kali ini stay dalam kontena.

Masa dapat tahu ada hotel kontena buka kat Kluang ni rasa teringin juga nak stay sini. Walaupun sebenarnya kitorang punya rumah jaraknya beberapa kilometer je.  Yela nak tengok macam mana lah dinding bilik nya dibuat, dinding bilik air lagi.

Bila dapat peluang yang diidamkan apalagi packing beg jalan terus. Masa sampai dah rasa sangat best sebab ada kawasan macam padang rumput.

Tidak begitu luas tapi cantik dan ramai yang tempah kawasan hotel ini untuk buat majlis perkahwinan, raikan harijadi, majlis makan malam.

The Container Hotel Kluang

Biliknya pula direka dengan hiasan dalaman berkonsepkan moden.Macam hotel bertaraf 4*.

The Container Hotel Kluang

Masa kitorang stay sini tak ramai sangat pengunjung lain so boleh pilih bilik berhadapan kolam dan di tingkat bawah.

Yang paling menarik pastinya kolam renang nya.
Bilik pula tingkat bawah dan betul betul depan kolam.Memang syoklah si anak kanda bermandi manda.

Dia ada asingkan kolam dewasa dan kanak kanak.


The Container Hotel Kluang

The Container Hotel Kluang

The Container Hotel Kluang

The Container Hotel Kluang

The Container Hotel Kluang


Bukan si anak je seronok main air dengan mak ayahnya pun masuk air.Sekali sekala melepaskan lelah. Siap ada slide kat kolam renang maka memang susah nak masuk bilik.

Kat bawah ini pula bahagian ke dua Container Hotel Kluang. Kami tak stay bahahian ni sebab fully booked. Tapi konsep yang sama moden dan ada kolam renang juga disini.

Overall pengalaman stay di Container Hotel Kluang memang best.Suasana lain sikit dari stay di hotel biasa.Kalau ada rezeki lagi pasti kitorang datang lagi sini.




Kalau korang merancang bercuti ke selatan apa kata singgah di sini Kluang, Johor.Banyak tempat lain yang korang boleh pergi antara nya Ayer Hitam (bandar ceramic), banyak kedai menjual pasu, barangan kraftangan, langsir, karpet dan barangan pengantin.

Selain tu, tak sah kalau ke Kluang tidak singgah ke Kluang Railway Coffee, sambil makan tengok keretapi lalu.Kalau berminat aktiviti lasak boleh ke Gunung Lambak Rekreasi Park.

Kalau nak mandi air terjun boleh ke Gunung Berlumut.Semua dalam jarak yang dekat dekat.Cuma nak ke Gunung Berlumut jauh sikit.

Minat makan western food jom baca sini

👉 Leezo Restaurant Kluang

Maklumat lanjut :-
Kluang Container Hotel 
Jalan Dua, Kluang

No telefon:-
+6012-7237388

Website:-
http://www.kluangcontainerhotel.com/

Facebook:-
https://m.facebook.com/kluangcontainerhotel/

You May Also Like

0 comments

Klook.com