Bandar Agacia, Kampar Perak : Salah Satu Port Menarik Untuk Penggemar Fotografi

by - Saturday, October 26, 2019



Bandar Agacia Kampar, Perak : Salah Satu Port Menarik Untuk Penggemar Fotografi | Wow! Jangan tak tahu Malaysia pun bakal ada disneyland. Kampar salah satu tempat di negeri Perak yang dahulunya menjadi pusat pelombongan bijih timah.

Sekarang ini sudah membangun dengan pesat dan Bandar Agacia yang terletak beberapa kilometer dari bandar Kampar ini dibangunkan ala-ala bangunan ' The Trails Of Redmons' satu bandar di Washington, Amerika Syarikat.

Setiap satu bangunan nya di bina dengan rekabentuk berbeza. Korang yang minat bergambar jangan lepaskan peluang ke sini.Mengabadikan kenangan bersama kawan-kawan atau keluarga memang cantik.Macam kat 'oversea'.





Bandar Agacia Kampar, Perak

Bandar Agacia Kampar, Perak

Bandar Agacia Kampar, Perak

Bandar Agacia Kampar, Perak

Bandar Agacia Kampar, Perak.

Cantikkan? Kitorang pergi sini tahun lepas dan stay dekat The Trails Of Kampar. The Trails of Kampar ni kawasan tempat tinggal berpagar.

Rekabentuk pun sama macam ala ala Inggeris juga. Ada kemudahan kolam renang , gym dan gelanggang badminton. Berkonsepkan homestay.

The Trails Of Kampar
The Trails Of Kampar

The Trails Of Kampar

The Trails Of Kampar
The Trails of Kampar



The Trails of Kampar


Biasalah kalau anak anak dapat kolam memang berendam taknak keluar.The Trails of Kampar ni ada resident lain yang duduk sini juga.

Salah satu port menarik juga kalau nak bergambar.Bangunan rumah dibina rebentuk inggeris.Banyak di tanam pokok rhu sekelilingnya.Nampak macam sejuk.Tapi sebenarnya cuaca agak panas juga.

Refarm, Kampar Percutian Santai 

Tarikan lain kalau ke Kampar antaranya Refarm Leisure Farm Kampar. Di Refarm boleh lah melawat mini zoo yang ada merak, burung unta, arnab dan beberapa lagi haiwan di ladang.

Di dalam Refarm ini sendiri juga ada villa kalau nak stay di dalam Refarm. Ada juga kolam renang untuk seisi keluarga.

Refarm Kampar
Refarm Kampar

Refarm Kampar
Refarm Kampar
Time Tunnel di dalam Refarm yang membawa kita pada kisah kisah pelombongan bijih timah di Perak. Bagus untuk pembelajaran anak anak.

Time Tunnel, Refarm Kampar



Sekian perkingsian untuk hari ini, selamat bercuti. Kalau ke Perak jangan lupa singgah ke sini untuk ambil ambil gambar menarik.

You May Also Like

0 comments

Klook.com